Onze missie

De missie van Joy Kraamzorg is om gezinnen te ondersteunen bij het maken van een stabiele start. Elk gezin heeft een unieke situatie met zijn eigen gebruiken en gewoonten. Elke cultuur heeft zijn eigen normen en waarden. Medewerkers van Joy Kraamzorg weten hoe zij hiermee om moeten gaan en kunnen hier verantwoord op inspelen, namelijk met de gezondheid en veiligheid van de moeder en baby vooropgesteld. Zover de beschikbaarheid van kraamverzorgenden het toelaat, wordt er geprobeerd om de kraamzorg in eigen taal aan te bieden. Daarnaast geven wij, wanneer nodig, extra aandacht en uitleg over de inhoud van kraamzorg en de leveringsvoorwaarden ervan.

Verder vinden we het belangrijk dat alle kraamverzorgenden dan ook alert zijn op de stabiliteit binnen een gezin en hier juist[1] naar handelen. Dit kan betekenen dat sommige gezinnen extra aandacht en uitleg nodig hebben, maar het kan ook voorkomen dat Joy een belangrijke schakel vormt bij het overdragen van informatie naar het consultatiebureau.

Onze visie

Het gebeurt nog vaak dat buitenlandse gezinnen sceptisch tegenover de unieke vorm van de Nederlandse kraamzorg staan. Door de cultuurbarrière bestaat er een vertekend beeld van deze zorg en wordt het als ongewenst ervaren. Onze visie op de toekomst ligt in het verlengde van onze werkwijze van vandaag. Graag willen wij vrouwen van niet-Nederlandse afkomst in geheel Amsterdam laten ervaren hoe fijn, maar bovenal belangrijk kraamzorg is.

Kernwaarden

Om onze missie en visie zo goed mogelijk uit te voeren hanteren wij een aantal kernwaarden. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde kraamverzorgenden. Het overgrote deel heeft een jarenlange ervaring in de kraamzorgbranche. Verder bestaat het team uit kraamverzorgenden met verschillende etnische achtergronden en allen spreken meerdere talen, minimaal twee. Ook zijn onze kraamzverzorgenden op de hoogte van de verschillende culturen in Amsterdam Zuidoost en hebben hier ruime ervaring mee.