Wat houdt kraamzorg in?

Het samenstellen van een kraamzorg pakket is afhankelijk van de situatie en zorgbehoefte van de cliënt. Tijdens het intakegesprek, dat rond de 34e week van de zwangerschap plaatsvindt, wordt het aantal uren waar recht op is, bepaald. Natuurlijk kunnen er altijd meer uren afgenomen worden als dit gewenst is. De geïndiceerde uren kunnen variëren van 24 tot 49 uur.

Tijdens de kraamtijd wordt er een herindicatie gedaan. Hierbij wordt er naar de situatie op dat moment gekeken. Ook het deskundige oordeel van de verloskundige wordt hierin mee genomen.

Intake

Ongeveer drie maanden voor de uitgerekende datum nemen wij contact op om een intakegesprek te plannen. Wij vinden het persoonlijk contact erg belangrijk, dus alle intakes worden door ons aan huis gedaan. De zorgcoördinator komt dan langs om volgens het LIP (Landelijk Indicatieprotocol) vast te stellen aan hoeveel uren zorg jouw gezin behoefte heeft.

Ook zullen de voorwaarden waaraan een gezin dient te voldoen, besproken worden. Denk hierbij aan voorwaarden die een Arbo-verantwoorde werkomgeving van de kraamverzorgende bewaken, maar ook zullen wij de benodigdheden die je in huis dient te halen met jou doornemen. Als je specifieke verzoeken hebt, geef dit dan ook aan.

Er kunnen afspraken gemaakt worden over de bevalling en de kraamtijd. Als er specifieke behoeften en/of gebruiken zijn waarmee een kraamverzorgende rekening dient te houden, kun je dit aangeven. Wij willen namelijk de zorg bieden die jij van ons verwacht.